donderdag 12 oktober 2017

Roodbaarsfilet met Cannellinibonen en Chorizo



Ingrediënten voor 4 personen:
200 gram chorizo, heel fijn gesneden
1 el olijfolie
1 rode ui, gesneden
2 geplette knoflookteentjes
2 tl gerookte paprika
1 tl chilipoeder
400 gr passata
3 trostomaten, klein gesneden
1 el basamico azijn
400 gr cannellinibonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
4 roodbaarsfilets van 180 gram (of andere vaste witvis)
Garnering:
stukje of schijfjes citroen, in droge koekenpan geroosterd
peterselie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C.

  1. Doe de chorizo en olijfolie in een sauspan op middelhoog vuur. Bak de stukjes in 3-4 minuten krokant. Verwijder de chorizo met een schuimspaan en zet apart.
  2. Voeg in hetzelfde vet de ui, knoflook, paprika en chilipoeder en bak 2-3 minuten tot het geurt. Voeg de passata, tomaten, balsamico en de bonen toe en kook nog 8 minuten tot een dikke saus. Proef op zout en peper.
  3. Bestrooi de vis met zout en peper en leg ze op een met bakpapier bekleed ovenblik met de huid boven. Kwast met olie in, rooster ze 10 minuten tot ze net gaar zijn.
  4. Serveer met de bonen en garneer met de stukjes chorizo, citroen en peterselie.
Was lekker. Recept uit de Australische Delicious.

Passata over? Maak er een snelle tomatensoep van: 
Stukje kleingesneden ui fruiten, passata, water (de helft van de hoeveelheid passata), bouillonblokje erbij en eventueel nog een rondslingerde zachte tomaat in stukjes. 5 minuten inkoken en er even de staafmixer inzetten.



Geen opmerkingen: